torsdag 5 maj 2011

Interaktiva böcker, på riktigt!

Detta är framtiden, det är så här den interaktiva boken skall/kommer att se ut!?
Många läromedelsförlag verkar tro att det räcker att man lägger boken på en cd och slänger in några animeringar, för att de skall bli interaktivt. Men det är det inte. Skall man locka läsarens intresse (eleverna) så krävs det mer "outside the box-tänkande).

onsdag 4 maj 2011

Digitala verktyg

Jag tipsas dagligen om olika fantastiska sidor, verktyg osv som man kan hitta på nätet. I dagens twitterflöde hittade jag detta:
Ett register över läromedel 2011. Över 2.000 verktyg för lärande och arbete i skolor och arbetsplatser.
http://c4lpt.co.uk/Directory/index.html.

Kan även rekommendera Joachim Thornströms Prezi


måndag 2 maj 2011

Redigerat och färdigställt!

Idag var sista "arbetsdagen" på vårt Elevens val, och imorgon är det världspremiär!
Därför har vi jobbat intensivt med att filma de sista scenerna, slutredigera, lägga in ljud och musik och fixa för- och eftertexter.
Dessutom hade vi besök av Judith och Johanna, kommunens IKT-samordnare. Det var tur, för de kunde hjälpa till med lite handräckning.
När det var 10 min kvar innan deadline hade vi 4 färdiga filmer och en femte saknade lite musik till en aktionscen. Detta fixade jag lätt, dvs tack vara Multimediabyråns musik och ljud arkiv, så nu återstår det bara för mig att "paketera" in alla filmerna till en filmkavalkad med ett pampigt intro. Jag tänkte försöka skapa en "förfilm" med trailer, reklam och nått intro typ SF eller nån av de stora från Hollywood.
Dessutom fick jag "min" iPad2, som jag tänkte använda med de yngre eleverna. Känner mig lite som åsnan mellan de två hötapparna!