fredag 14 oktober 2011

Lite dagen efter

Det är nu ett dygn sedan jag talade på TeachMeet och jag har tittat på Bambusersändningen. Om någon skulle fråga mig om jag kan tänka mig att göra om det igen så är svaret enkelt:
Ja, gärna.....
Foto: Judit Pozna
Visst pirrade det lite nervöst i magen strax innan, lite oro över om man inte skulle få chansen att tala nu när man förberett sig. Men när väl lottohjulet plockat fram ens namn så var det bara ett läge som gällde. 110% rakt fram.
Det är en häftig känsla att stå framför 150 personer och veta att de sväljer det man säger och visar med hull och hår. Man har ingen större rädsla för att råka ut för tekniska problem, för man har 150 personer framför sig som vet att detta sker och som mest nickar och inser att de inte är ensamma om att man tappar kontakten med nätet eller att bildskärmsinställningarna eller ljudet strular.
Sedan är det en trygghet att veta att det bara är 7 minuter man behöver tala, man hinner oftast säga det man vill, även om det blir forcerat på slutet.
När man väl svarat på den sista frågan och lämnar scenen så känner man sig stolt, stärkt och euforisk.
Jag tror att alla de 150 i auditoriet har någon erfarenhet från IKT i skolan som de kunna förmedla på 2 eller 7 min. Så passa på nästa gång i Kristianstad och anmäl dig som talare.

Ja, gärna..... jag kommer säkert på nått!


5 kommentarer:

 1. Håller helt med. Jag satt där och var supernervös första 1,45 minuterna och sen insåg jag att jag kanske inte ens skulle få tala. Då blev jag istället lite snopen och förbannade mig själv för att jag varit nervös innan. När det sen visade sig att jag fick sista talarplatsen kändes allt bara superbra. Inte ett dugg nervös faktiskt. Och mycket pga alla punkter du radar upp i ditt inlägg ovan. Däremot blev jag lite snopen att jag inte fick ta emot några frågor eftersom det inte fanns tid till det för min del. Då var ju klockan över 18 redan.

  SvaraRadera
 2. Glömde skriva en sak. Tror jag hittat ett alternativ till din fråga om Greenscreen i PC. Envishet lönar sig :-). Har suttit med kaffekoppen i hand här hela morgonen och googlat. Hittade ett gratisprogram som heter VideoPad Video Editor. Verkar funka. Ska dock testa mer under helgen. Tack för ditt inspirerande tal.

  SvaraRadera
 3. Tack Tesslan, jag skall också testa den.
  Som jag tolkade infon på Jaycut så verkar de inte ta emot nya konton just nu, vilket isåfall betyder att de kanske öppnar upp för det igen.

  SvaraRadera
 4. Och jag satt och var nervös i två timmar och fick sedan inte gå upp. Förmodligen var jag mer nervös än er eftersom jag inte ens var förberedd på det jag skulle tala om... Men, men en annan gång kanske.

  SvaraRadera
 5. När jag såg ditt namn skymta förbi på talarlistan så satt jag och höll tummarna. Tyvärr hjälpte det inte, men jag tycker att du skall anmäla dig nästa gång.

  SvaraRadera