fredag 1 april 2011

Filmmaterial från gårdagens presentation (Greenscreen)Inför min presentation ville jag visa hur enkelt man kan skapa en greenscreen film. Jag lät min son spela in en massa roliga filmsnuttar med ett grönt lakan från IKEA i bakgrunden. Sonen ville att jag skulle "göra så jag ser ut som om jag är i rymden". Därför letade jag upp en bakgrundsbild med hjälp av Creative Commons söksida, som jag importerade till iPhoto. Sedan lade jag in bilden i ett iMovieprojekt, och ändrade klipplängden till 60 sek. Sedan var det bara att dra och släppa filmklippen ovanpå bildklippet.
På slutet lade jag in länken till vem som gjort bakgrundsbilden.
Vill du veta exakt hur jag gjorde? Kolla här!

7 kommentarer:

 1. Blev fantastiskt inspirerad av din presentation på teachmeet. Vad jag funderar på är att du gjort din Greenscreen film med imovie vet du något annat bra prg att göra detta i för pc

  SvaraRadera
 2. Kul att du uppskattade min presentation och blev inspirerad.
  Längre ner i min blogg tipsar jag om andra program, bl a jaycut.
  Annars rekomenderar jag voodoofilm.org och deras forum och FAQ. På sidan (http://forum.voodoofilm.org/showthread.php?t=9520&page=1) hittar du fler program. (Tyvärr har jag inte testat något av dessa program själv, men tänkte göra det så snart jag hinner.

  SvaraRadera
 3. Perfekt Hannes! Testat idag och fungerar mycket bra. Inspirerad och känner vad användbart det är. Tema rymden nu, hade varit fint med en rymdresa där eleverna åker runt och informerar om planeter, stjärnor och andra relevanta saker.

  SvaraRadera
 4. Varför inte blanda lite greenscreen med stopmotion. Skapa en rymdraket som far mellan planeterna och sedan lite greenscreen filmer när ni landat. "Är på mars, men ser ingen marsipan...

  SvaraRadera
 5. Testade jaycut och det verkar fungera bra, ser fram imot att testa detta. Tack

  SvaraRadera
 6. Snyggt jobbat Hannes. Vilket skärminspelningsprogram använder du?

  SvaraRadera
 7. iShowU HD Pro från http://www.shinywhitebox.com/ ca 60 USD

  SvaraRadera